Kinesiske virksomheder deltager aktivt i opførelsen af ​​smarte byer i Indonesien

Ifølge en rapport den 4. april på webstedet for Australiens Lowy Interpreter, i det store billede af opførelsen af ​​100 "smarte byer" i Indonesien, er tallet for kinesiske virksomheder iøjnefaldende.

Kina er en af ​​de største investorer i Indonesien.Det er gode nyheder for præsident Joko Widodo - som planlægger at flytte sædet for Indonesiens regering fra Jakarta til Østkalimantan.

Widodo har til hensigt at gøre Nusantara til Indonesiens nye hovedstad, en del af en bredere plan om at skabe 100 "smarte byer" over hele landet inden 2045. Der er75 byer er blevet indarbejdet i masterplanen, som har til formål at skabe nøje planlagte bymiljøer og faciliteter for at drage fordel af kunstig intelligens og den næste bølge af "Internet of Things" udviklinger.

I år underskrev nogle kinesiske virksomheder aftalememorandums med Indonesien om investeringer i forskellige økonomiske sektorer med fokus på projekter i Bintan Island og East Kalimantan.Dette har til formål at opmuntre kinesiske investorer til at investere i smart city-sektoren, og en udstilling arrangeret af Indonesian Chinese Association i næste måned vil fremme dette yderligere.

Ifølge rapporter har Kina i lang tid favoriseret Indonesiens store infrastrukturprojekter, herunder Jakarta-Bandung højhastighedsjernbaneprojektet, Morowali Industrial Park og det gigantiske nikkelfirma til nikkelforarbejdning og North Sumatra-provinsen .Batang Toru Dam i Banuri.

智慧城市-5-91555

Kina investerer også i udvikling af smart by andre steder i Sydøstasien.Nylig offentliggjort forskning viser, at kinesiske virksomheder har investeret i to smart city-projekter i Filippinerne - New Clark City og New Manila Bay-Pearl City - i det seneste årti.China Development Bank har også investeret i Thailand, og i 2020 støttede Kina også opførelsen af ​​New Yangon Urban Development Project i Myanmar.
Derfor er det fuldt ud muligt for Kina at investere i Indonesiens smart city-felt.I en tidligere aftale underskrev teknologigiganten Huawei og indonesisk teleselskab et aftalememorandum om fælles udvikling af smart city-platforme og -løsninger.Huawei erklærede også, at de er klar til at hjælpe Indonesien med at bygge en ny hovedstad.

智慧城市-5-92313

Huawei forsyner byregeringer med digitale tjenester, offentlig sikkerhedsinfrastruktur, cybersikkerhed og teknisk kapacitetsopbygning gennem smart city-projektet.Et af disse projekter er Bandung Smart City, som er udviklet under konceptet "Safe City".Som en del af projektet arbejdede Huawei sammen med Telkom om at bygge et kommandocenter, der overvåger kameraer i hele byen.
Investering i teknologi for at fremme bæredygtig udvikling har også potentialet til at ændre den indonesiske offentligheds opfattelse af Kina.Kina kan fungere som Indonesiens partner inden for vedvarende energi og teknologiomstilling.
Gensidig fordel kan være det almindelige mantra, men virkelig smarte byer vil gøre netop det.


Indlægstid: Jun-06-2023